Liittyy kategorioihin: Ruoka
13 syys 2017Happamia, sanoi kettu pihilajanmarjoista. Ei tainnut kettu tietää, että marjoissa on yhtä paljon C-vitamiinia kuin hillassa, ja jopa kymmenen kertaa enemmän kuin puolukassa! Pihlajanmarjat ovat todellista superfoodia ja sisältävät runsaasti C-vitamiinia, A-vitamiinia, flavonoideja, ja erilaisia kivennäisaineita.
Nyt on paras aika tehdä hyytelöä tai hilloa. Koska yöpakkaset eivät ole päässeet purasemaan marjoja voi marjat halutessaan käyttää yön yli pakkasessa, jolloin extra kirpeys katoaa sen siliän tein.
1 -1.5 litraa pihlajanmarjoja
8 dl litraa vettä
1,5 kg talous sokeria
10 -15 liivatelehteä
(liota kylmässä vedessä 5 min, puristele ylimääräinen vesi pois, ja kiehauta vesitilkassa, ja kaada joukkoon)
Keitä niin kauan että marjoista irtoaa mehu, siivilöi mehu marjoista, ja lisää vajaa litra vettä ja sokeri.
Kiehauta sitten noin 10 min, kuori vaahto pois ja purkita hillo.
Erinomainen lihan lisukkeena. Sokerin määrään voit itse päättää, ihan vain maistamalla.