Liittyy kategorioihin: About mirka
30 huhti 2017Juhlien valmistelut alkavat monissa perheissä tässä toukokuun tiimellyksessä. Luntakin on sopivasti ulkona ja ei ihan äkkiseltään uskoisi, että on jo toukokuu. Toki Suomen kesä on aina ollut kovin lyhyt ja vähä luminen. Neljä vuodenaikaakin meillä on, ne vain ovat viime vuosina vaihtaneet järjestystään. Kaikesta huolimatta, leipoa voi aina. Satoi tai paistoi. tässäpä oikein herkullinen voileipäkakun ohje jakoon.
Voileipäkakun täyte
1 iso paahtoleipäpaketti
4 valkosipulinkynttä
3 anjovisfileetä
400 g lämminsavulohta
2 dl täysmajoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
35 g pieniä kapriksia (pieni purkki)
1 dl raastettua parmesaania
1 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
2 tl sinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
200 g kuorittuja katkarapuja
Hienonna ja sekoita kaikki yllämainitut ainekset keskenään, säästä katkaravut erilleen.
Leikkaa leivistä reunat ja lado ne pyöreän tai neliskanttisen irrotettavan kakkuvuoan pohjalle. Lado yksi kerros tahnaa ja katkarapuja, sitten leipäkerros ja uudestaan tahnaa ja kartarapuja ja sitten vielä leipäkerros päälle. Elmukelmu ja jotain painoksi ja yön yli tekeytymään ja maustumaan. Seuraavana päivänä tee kuorrutus ja kuorruta voileipäkakku ja koristele ronskisti isoilla kapriksilla, ravunpyrstöillä, parmesan lastuilla ja versoilla.
Voileipäkakun kuorrutus
400 g maustamatonta tuorejuustoa
pieni ripaus suolaa
mustapippuria myllystä rouhittuna
puolikkaan sitruunan mehu
Voileipäkakun koristelu
rapeaksi paahdettuja leipäkuutioita
katkarapuja
pieni pussillinen retiisiä
parmesaanilastuja
versoja koristeluun
isoja kapriksia
Alkuperäinen resepti otettu Kotivinkistä, jota hieman tuunattu.