Sitruunamarenkikakku

Liittyy kategorioihin: About mirka

13 touko 2017

En välitä täytekakuista, mutta juustokakut ovat suurin heikkouteni ja kun tein tämän sitruunamarenkikakun, niin voi veljet!

Vähän joutuu vispaamaan, vatkaamaan ja paistelemaan mutta se on sen arvoista!

Pohja:

4 dl Spelt alkuvehnäjauhoja

1/2 dl intiaanisokeria

150g voita

1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

1dl sitruunamehua ( 2 isoa sitruunaa puristettuna )

1 sitruunan raastettu kuori

1,5dl intiaanisokeria

3 kananmunankeltuaista

25g voita

4 dl maitoa

4 rkl maissitärkkelystä

Pohja:

Sekoita jauhot ja sokeri, nypi voi joukkoon ja lisää vesi ja taikina on valmis levitettävksi vuokaan ja reunoille. Esipaista pohja 200 C uunissa, alatasolla noin 15 minuuttia. Ota sitten pohja pois uunista ja laske lämpö 175C.

Täyte:

Pese ja raasta yhden sitruunan kuori. Lisää kuoret kattilaan intiaanisokerin, sitruunamehun, keltuaisten, voin, maidon ja maissitärkkelyksen kanssa. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita pohjaa myöten koko ajan jotta seos ei pala pohjaan. Kun kiisseli alkaa sakenemaan nosta kattila pois ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle.

Marenki:

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa 1 dl tomusokeria ja vatkaa hetken aikaa vielä. Levitä marenkivaahto täytteen päälle ja nosta piirakka takaisin uuniin ja kypsennä sitä noin 10-15 min. kunnes marenki saa kauniin värin. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Huom! Jos käytät tavallista sokeria tulee kiisselistä keltaista. Intiaanisokeri tekee kiisselin kauniin ruskeaksi ja tosin makukin on aivan eri. Kumpikin sokeri toimii.

Kommentoi

 

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Linkkivinkki

Linkkivinkki

Linkkivinkki.fi