Liittyy kategorioihin: Ruoka
6 syys 2016Ite tehty jyvänäkkileipä ja ite tehty caesar salaatti kastiketta myöten vaan on arjen luksusta. Ei maksa hirveesti vaivaa mutta hakkaa mennen tullen valmis salaattiannokset joiden muovista purkamiseen menee vartti ja sinä aikana sademetsää on hakattu hehtaari, jotta saadaan lisää muovia mihin kääriä tuoretta salaattia. Olen jakanut tätä ohjetta ennenkin ja pyynnöstä pistän sen taas jakoon, jos joku ei oo ehtinyt sitä vielä testata.
Caesar-kastike
3 anjovisfilettä
1-2 valkosipulinkynttä
2 dl rypsiiöljyä
3-5 rkl puristettua sitruunamehua
2-3 rkl Dijon-sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria
1 rkl vettä
1 kananmuna
Kaikki ainekset korkeaan lasiin/purkkiin, ja sekoitetaan sauvasekoittimella niin kauan että sakenee!
Tarkista maku, ja valmista.
Itse lorautan pikkusen anjovisfileiden lientä sekaan, sillä tykkään voimakkaamman makuisesta Caesar-kastikkeesta.
Helppoa!
Salaattiin tarvitset:
Romainesalaatin lehtiä
Paahdettuja tai valkosipuli-öljy-sekoituksessa paistettuja leipäkuutioita
Parmesaanijuustoa